Motivasi, Pendidikan, Perniagaan, Kewangan Peribadi

Archive for the ‘Motivasi’ Category

7 Perkara Penting Untuk Ubah Hidup Kaya & Berjaya!

Nak tak saya kongsikan 7 perkara penting yang boleh ubah hidup anda  dalam masa yang singkat bagi mencapai apa jua impian hidup anda? #1- Berkeinginan yang sangat-sangat tinggi Saya kira ini faktor penting yang merubah diri sesiapa sahaja untuk berjaya mencapai apa jua impian dan kejayaan. Apabila kita punya keinginan yang sangat-sangat tinggi, maka kita akan […]

Bisnes Idea

Bisnes Idea atau Idea Bisnes? Dua-dua pun sama. Itu tak penting. Yang penting sejauh mana idea tersebut boleh diterjemahkan menjadi satu realiti? Ramai orang tanya saya, apa bisnes idea yang bagus? Sebenarnya, sangat banyak bisnes idea yang berpotensi ‘dibunuh’ oleh rasa kurang yakin dengan diri sendiri. Hakikatnya, apa yang perlu dibuat hanyalah dengan memulakannya. Ya, […]

TAHUN BAHARU 2017, AZAM BAHARU

PADA 2017 ini, saya ingin mengajak masyarakat keseluruhan sama-sama berazam meningkatkan tahap ilmu pengetahuan ke arah yang lebih baik dan meluas. Tentu banyak cara dan kaedah yang boleh digunakan bagi mencapai azam baharu ini. Namun, ingin dianjurkan untuk kita berazam membaca buku atau karya bermanfaat sejam setiap hari. Azam ini kelihatan mudah. Namun, hakikatnya tidak. […]

Apa Itu Hukum Tarikan/Law Of Attraction

Hari ni.. sedang asyik mencari makna di sebalik lagu dendangan IKLIM – ‘Satu Kesan Abadi’, maka terserempaklah pula saya dengan sebuah blog yang saya kira sangat menarik pengisiannya…(‘Satu Kesan Abadi’ sebenarnya bukan kisah cinta biasa…tapi cinta yang amat mendalam maksudnya…) Jadi hari ini saya bukannya nak kongsi maksud disebalik lagu tersebut tetapi nak kongsikan salah […]

Selamat Tahun Baru 2013

Assalamualaikum & Salam sejahtera… Selamat Tahun Baru 2013 !!! Pertama sekali saya mendoakan semoga tahun baru ini memberikan kita ruang yang lebih untuk memperbaiki diri kita semua. Jadikan tahun 2012 dan tahun-tahun sebelumnya sebagai panduan hidup untuk kita meneruskan kehidupan yang lebih baik bagi tahun ini. Sekiranya ada sesuatu musibah yang berlaku dan menimpa kita […]

Kenapa Saya Ada Pekerja?

Salam Pembaca PemikirKaya.com Dalam post kali ini saya nak kongsikan petikan daripada salah seorang idola dan mentor saya. Tak lain tak bukan, Dr. Tengku Asmadi Tengku Mohamad. Berikut kisahnya… Kenapa saya ada pekerja? Tanya seorang sahabat Hilmi Isa kepada saya semalam. Semalam saya duduk-duduk dan minum dengan saudara Hilmi Isa, iaitu penulis bersama buku ‘PIKAT […]

SELAMAT TAHUN BARU 2011

Salam pembaca sekalian. Hari ini merupakan hari pertama tahun baru bagi kalendar 2011 iaitu 1.1.11 Kalendar bagi tahun 2010 telah pun berakhir dan pelbagai kenangan dan sejarah dicatat dalam kehidupan kita semua. Ada yang manis ada yang pahit, ada yang suka, ada yang duka.  Kini ianya semua tinggal kenangan sahaja. Apa yang baik jadikan teladan […]

Kenapa Anda Perlu Menjadi Seorang Pegawai Kerajaan?

Hi pembaca sekalian, apa khabar? Ramai yang mengimpikan kerjaya sektor awam tapi kenapa ya? Ramai juga yang pergi exam tapi GAGAL, walaupun anda mungkin pernah dipanggil untuk mengambil peperiksaan sebelum ini dan gagal, namun jangan berputus asa kerana kalau dah rezeki anda, tak kemana punya! Walaupun gaji takde la banyak mana, tapi ramai yang mengimpikan […]

KEMAHIRAN ATAU IJAZAH?

Salam pembaca sekalian, Baru-baru ini saya membuat pemasangan penyaman udara tambahan di ruang tamu rumah saya bagi memastikan para tetamu yang datang merasa selesa ketika bertandang ke rumah saya..tetamu yang hadir perlu dilayan dengan sebaik mungkin. Rasulullah s.aw juga menyarankan agar kita untuk memuliakan tetamu kerana kedatangan mereka membawa seribu kerahmatan dan rezeki kepada tuan […]

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to ppc software, massage beds and web design firm