MOTIVASI DIRI ANDA SEPANJANG MASA!

Salam pembaca blog pemikirkaya dot com!

Apa khabar? Baik-baiklah hendaknya!

Baiklah, kali ini kita berbicara pula tentang bagaimana nak pastikan diri kita berada dalam lingkungan motivasi sentiasa? Maksud saya sentiasa bersemangat, ceria dan ada dorongan sentiasa!

Diri kita sebenarnya banyak dimotivasikan oleh persekitaran kita. Apa yang kita lihat, dengar, rasa, bau, fikir akan memberi kesan kepada emosi dan minda kita untuk bertindak!

Salah satu cara terbaik yang boleh kita lakukan adalah dengan mendengar kaset, CD atau audio motivasi. Tidak kiralah ianya dalam bidang apa, janji mampu memberi kesan kepada anda dan yang paling penting ada minat dan sukakannya!

Mungkin tentang perniagaan, kekayaan, psikologi, cinta…Ya, cinta-satu dorongan motivasi yang POWER! bagi orang yang sedang bercinta 🙂 dan sebagainya..

Seringkali ketika memandu, ramai yang lebih gemar mendengar muzik dan juga berita, apa kata mulai sekarang anda ubah dengar mendengar kaset(ada lagi ke yang pakai kaset sekarang ni?), CD atau audio berkaitan minat dan hobi anda!

Ini kerana ketika memandu, minda anda lebih sensitif dan fokus terhadap sesuatu yang anda lihat dan dengar!

Tidak dinafikan mendengar muzik kegemaran anda juga boleh membuatkan anda ceria dan gembira(tetapi ada juga yang berduka lara 🙁 dengar lagu jiwang, patah hati, kecewa dan sebagainya) tetapi kesannya hanya sementara…

Berbeza dengan apa yang anda pelajari dengar mendengar audio motivasi, kesannya dalam dan cukup mendalam terutamanya untuk jangka masa panjang. Sekiranya anda dengar, dan dengar berulang-ulang kali ianya akan melekat dalam minda dan jiwa anda! Ya, betul! Tak percaya! Cubalah!

Salam kekayaan,

THINKERICH

Be Sociable, Share!

KJ

Khairulnahar a.k.a KJ merupakan seorang blogger (www.PemikirKaya.com) dan Internet Marketer yang aktif menyediakan informasi berbentuk pendidikan kewangan dan motivasi. Mula bergiat aktif dan menceburkan diri dalam perniagaan internet tempatan sejak tahun 2007. Kemahiran beliau adalah berkongsi idea-idea pengurusan wang dan menulis produk informasi kewangan sama ada di blog, ebook dan buku. Sehingga kini beliau telah menulis beberapa buah buku (termasuk dalam proses penerbitan) dan lebih 20 ebook yang membincangkan tentang pengurusan kewangan peribadi dan motivasi kekayaan & kewangan diri. Beliau juga merupakan seorang Konsultan Kewangan yang ditauliahkan sebagai Affiliate Registered Financial Planner (Affiliate RFP) oleh Majlis Perancang Kewangan Malaysia atau Malaysian Financial Planning Council (MFPC).

Leave a Reply

Your email address will not be published.