Motivasi, Pendidikan, Perniagaan, Kewangan Peribadi

Percaya Dan Yakin Impian Jadi Kenyataan

Salam pembaca sekalian,

Ramai yang punyai impian tetapi ramai juga yang tak pernah berjaya mencapainya. Kenapa agaknya yer?

Salah satu sebabnya adalah kurangnya keyakinan dan percaya akan kemampuan diri. Sebenarnya lebih ramai orang yang suka berangan-angan daripada menjadikan impian mereka satu kenyataan.

Jadi salah satu cara terbaik menjadikan impian anda satu kenyataan adalah dengan ” Percaya dan yakin apa jua impian anda boleh terlaksana dan berjaya!”

Dalam 4 artikel terdahulu sebelum ini saya ada membicarakan tentang teknik membayangkan atau gambaran imaginasi.

Iaitu dengan melakukan gambaran apa yang anda inginkan, kata-kata affirmation yang bermakna, visual di dalam minda anda telah mencapai apa yang anda inginkan bersama emosi yang membakar. Kesemuanya itu adalah tidak berguna sekiranya anda tidak percaya dan yakin anda boleh berjaya.

Kejayaan adalah keadaan minda. Dengan menguasai minda anda, iaitu dengan cara anda berfikir, anda juga boleh membangunkan minda jutawan di dalam fikiran anda.

Bagaimanakah langkah-langkah ini membantu anda? Bayangkan scenario ini yang saya pasti anda pernah lalui.

Anda bangun dari tidur dan mendapati jam loceng anda tidak berbunyi dan anda kini lewat untuk satu temujanji yang penting! Apa yang terjadi?

Dengan serta merta anda keluar dari katil, menyiapkan diri anda dengan pantas. Secara tiba-tiba anda mengerah seluruh tenaga anda untuk memotivasikan anda memenuhi temu janji itu, bukan?

Cuba fikirkan, adakah ketika itu minda anda dipenuhi dengan langkah-langkah di atas? Sudah tentunya. Sebaliknya, anda boleh menggunakan langkah-langkah ini untuk memotivasikan anda mencapai kejayaan yang anda inginkan.

Semoga anda berjaya mencapai apa jua impian anda!

THINKERICH

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to ppc software, massage beds and web design firm