BERHENTI, ATUR STRATEGI DAN KEMBALI BERTINDAK..

Salam keceriaan,

Adakah anda pernah menemui kegagalan dalam usaha mencapai matlamat hidup anda? Jika pernah, ianya sesuatu permulaan yang baik untuk anda.

Apa baik???

Ya, tuan/puan sekalian…

Saya ulangi sekali lagi ianya adalah satu permulaan yang baik! Kenapa saya berkata sedemikian? Masih ingatkah topik sebelum ini? Anda jangan berhenti tetapi tempuhi sekiranya menemui rintangan. Namun begitu, anda tidaklah pula digalakkan untuk bertindak ‘sembrono’ atau pakai redah aje. Kena berfikir. Berhenti seketika, atur strategi baru dan kembali bertindak. Ramai dikalangan kita yang berputus asa setelah berusaha berkali-kali dalam percubaan mereka kerana mulai bosan dengan tindakan dan strategi yang sama.

Manusia adalah insan beremosi dan cepat merasa bosan dengan perkara yang selalu mereka lakukan. Apatah lagi untuk sesuatu usaha yang tidak membuahkan sebarang hasil. Jika setiap hari asyik makan makanan yang sama pun membuatkan anda jemu apatah lagi sesuatu yang kita tidak suka…

Jadi sekiranya satu-satu strategi itu kurang berjaya, saya cadangkan anda duduk kembali mengatur strategi yang baru. Ianya perlu dilakukan berkali-kali, sehingga matlamat anda tercapai. Ingat apabila anda mencuba-cuba berkali-kali, namun masih belum berjaya, jangan sesekali berhenti…

Salam kekayaan

Thinkerich

-think rich to get rich-

Be Sociable, Share!

KJ

Khairulnahar a.k.a KJ merupakan seorang blogger (www.PemikirKaya.com) dan Internet Marketer yang aktif menyediakan informasi berbentuk pendidikan kewangan dan motivasi. Mula bergiat aktif dan menceburkan diri dalam perniagaan internet tempatan sejak tahun 2007. Kemahiran beliau adalah berkongsi idea-idea pengurusan wang dan menulis produk informasi kewangan sama ada di blog, ebook dan buku. Sehingga kini beliau telah menulis beberapa buah buku (termasuk dalam proses penerbitan) dan lebih 20 ebook yang membincangkan tentang pengurusan kewangan peribadi dan motivasi kekayaan & kewangan diri. Beliau juga merupakan seorang Konsultan Kewangan yang ditauliahkan sebagai Affiliate Registered Financial Planner (Affiliate RFP) oleh Majlis Perancang Kewangan Malaysia atau Malaysian Financial Planning Council (MFPC).

Leave a Reply

Your email address will not be published.