Motivasi, Pendidikan, Perniagaan, Kewangan Peribadi

Kenapa Anda Tak Perlukan Wang Untuk Menjadi Kaya?

Salam pembaca blog pemikirkaya,

Apa khabar? Semoga sihat.

Sekali lagi saya nak minta maaf sebab lama benor rasanya dah tak update blog ni.

Nampaknya, momentum dan skill menulis kat blog ni dah jauh lari…

Tersasar jauh nampaknya.

Tapi tak apa, saya akan cuba sedaya mungkin untuk update blog ni sebaik yang boleh.

Baiklah dalam post kali ini saya nak teruskan perkongsian tentang motivasi kekayaan.

Hmm…sebenarnya tersangat ramai orang yang ingin jadi kaya tetapi tak faham dan tak tahu macamana cara sebenar untuk mencapainya.

Salah satu sebabnya adalah kerana terlalu fokus mencari wang semata-mata.

Saya percaya terlalu ramai orang masih berpegang kepada prinsip, untuk menjadi kaya perlu ada duit yang banyak. Maka untuk dapatkan duit yang banyak, kena berkerja kuat untuk mencari sebanyak mungkin duit.

Namun pada hakikatnya, untuk menjadi kaya kita tak perlu wang sebaliknya kita perlukan ilmu untuk menjadi kaya. Sebab apa saya berani cakap begitu?

Sebab hari ini kita semua boleh lihat, jika seseorang itu berjaya memperolehi pendapatan yang banyak atau dengan kata lain wang atau duit yang banyak, bolehkah kita melabelkannya sebagai orang kaya?

Sebenarnya belum tentu! Sebab kebanyakan orang yang beroleh pendapatan yang besar mahu pun wang yang banyak selalunya akan berbelanja besar juga.

Pernah dengarkan pepatah berbunyi ‘Besar Periuk Besarlah Keraknya’ …

Ini adalah alasan yang digunakan oleh mereka yang tak ada ilmu untuk menguruskan kewangan mereka.

Apa yang mereka tahu, dapatkan wang kemudian cari cara kemanakah wang tersebut nak dibelanjakannya.

Belanjakan wang tak salah tetapi yang salah kebanyakan daripada kita hari ini lebih suka berbelanja untuk mendapatkan sesuatu liabiliti bukannya aset.

Tak tahu beza antara aset dengan liabiliti lah yang membuatkan lebih ramai orang menjadi miskin daripada menjadi kaya.

Mereka tak tahu yang mereka belanjakan wang mereka untuk dapatkan liabiliti yang mengakibatkan lebih banyak wang terpaksa mereka keluarkan.

Untuk menjadi kaya ialah memastikan lebih banyak wang masuk daripada keluar! Itulah ilmu yang anda perlukan untuk menjadi kaya. Bukannya mencari wang semata-mata tanpa tahu bagaimana nak belanjakannya.

Terlalu ramai orang yang masih ‘terpukau’ dengan aktiviti mencari wang untuk menjadi kaya.  Dapat wang yang banyak, mereka juga belanjakan wang dengan lebih banyak. Tak cukup wang mereka buat hutang pula.

Sebab itulah saya kata, wang sahaja tanpa ilmu tak akan membantu anda menjadi kaya.

Sepatutnya anda perlu tahu, faham dan kuasai terlebih dahulu ilmu yang betul tentang wang!

Barulah mudah untuk anda menjadi kaya!

Setakat ini dahulu perkongsian kali ini.

Salam kekayaan,

THINKERICH

p/s : Jika anda nak tahu lebih lanjut pasal rahsia kekayaan yang sebenar, saya sarankan anda baca laman web www.RahsiaMenjadiKaya.com

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

No Responses to “Kenapa Anda Tak Perlukan Wang Untuk Menjadi Kaya?”

  1. Mabel Hernandez says:

    Memohon pinjaman cepat dan mudah tanpa caj pendahuluan pada kadar yang berpatutan.

    Alamat – 350 Fifth Avenue, tingkat ke-34. New York, NY 10118-3299 Amerika Syarikat

    kod zip – 01001

    Untuk Pinjaman Peribadi, Pinjaman Perniagaan, Pinjaman gadai janji, Projek Pinjaman, sila hubungi kami: mabelhernandezloan@gmail.com bagi memenuhi semua Loan Berkaitan Keperluan tanpa bayaran pendahuluan.

    Kami menawarkan Persendirian, Commercial and Personal Loans dengan Minimal Kadar Faedah tahunan serendah 3% dalam tempoh 1 tahun untuk tempoh jangka masa 50 tahun pembayaran balik kepada mana-mana bahagian di dunia. Kami memberi pinjaman dalam julat $ 5,000 kepada $ 100,000,000 USD. pinjaman kami juga diinsuranskan untuk keselamatan maksimum adalah keutamaan kami.

    Adakah anda memerlukan pinjaman untuk meningkatkan perniagaan anda ?, Pinjaman untuk menyatukan hutang anda, pinjaman untuk kegunaan peribadi, Pinjaman Kad kredit, pinjaman Penjagaan Perubatan, Loan Kereta, Mortgage Pinjaman, Pinjaman Pelajar e.t.c.

    Sama ada anda mahu untuk menyatukan hutang kadar faedah tinggi, membiayai pembelian utama, atau membayar untuk perbelanjaan yang tidak diduga, kita boleh menyesuaikan pinjaman untuk anda.

  2. leonardo dora says:

    Selamat datang ke FINANCE LEONARDO DORA sebuah syarikat pinjaman yang didaftarkan, yang menyediakan pinjaman untuk membantu kehidupan. Anda amat memerlukan pinjaman untuk membayar hutang anda, atau anda memerlukan pinjaman untuk perniagaan anda? Anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Anda perlu pinjaman penyatuan atau gadai janji? Adakah anda mencari lebih banyak lagi, kerana kami berada di sini untuk membuat kesulitan kewangan anda sesuatu yang lalu. Kami telah membantu orang-orang yang memerlukan bantuan kewangan yang mempunyai kredit buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, memberi pinjaman untuk kadar faedah hanya 2%, Saya ingin menggunakan medium ini untuk memberitahu kami menyediakan sokongan dan penerima yang boleh dipercayai, dan akan bersedia untuk memberi pinjaman. Jadi, sila hubungi kami hari ini (leonardodorafinance@gmail.com)

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to ppc software, massage beds and web design firm